2019 Ev Dekorasyonu Trendleri

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
dekorasyon önerileri

Doğayı Evinize Getirin

İşten eve, evden işe koştururken doğadan uzak kalıyoruz… Biz doğaya istediğimiz kadar sık gidemiyoruz evet, peki ama doğayı evimize getiremez miyiz? Neden olmasın?

Yaşadığımız alanı doğa ile buluşturmak 2018 yılında ayak sesleri ufak ufak duyulan, 2019 yılında ise iyiden iyiye öne çıkmaya başlayan bir trend. Evinizde çok sayıda bitkiye ver verip bu trendi layığıyla uygulayabilirsiniz… Yemyeşil bitkiler, rengârenk çiçekler, tercihen doğal, ancak alerjiniz veya evcil hayvanınız varsa yapay da tercih edebilirsiniz elbette. Aloe vera, İngiliz sarmaşığı, yelken çiçeği ve bunun gibi daha pek çok seçeneğiniz var. Bunun yanı sıra, koltukların üzerine yerleştireceğiniz dekoratif kırlentler ya da doğa konulu tablolarla ev dekorasyonunda doğa trendini başarıyla hayata geçirebilirsiniz. Bu konuda son derece başarılı bir proje olan Sur Yapı Lavender’ı inceleyerek daha iyi fikir edinebilirsiniz: https://www.suryapilavender.com.tr

Floral Duvar Kâğıtları Rağbet Görüyor

Bir mekânın atmosferini değiştirmek konusunda çok büyük etkisi olan duvar kâğıtlarını da es geçmemek gerek elbette. Suluboya ya da çiçek desenli üç boyutlu duvar kâğıtları, doğayı evinize taşıyacak! Geleneksel floral desenlerle süslü dijital baskılı kumaşlar vazgeçilmeziniz olacak.

Retro Stilin Dönüşü

2019 yılında öne çıkan dekorasyon stillerine baktığımız zaman, retro stilin her zamanki gibi büyük rağbet gördüğü ortaya çıkıyor. Retro tarzın avantajı, yaşam alanına nostaljik bir atmosfer katmasının yanı sıra, çok çeşitli bir tarz skalasına sahip olması. Retro görünümlü elektronik eşyalar edinerek mutfağınıza nostaljik bir hava kazandırabilirsiniz.

Retro dekorasyonda eskitilmiş eşyalar öne çıkar, koltuklarda ise patchwork denilen kanepe modelleri kullanılır. Yastıklar için renkli, parlak, motifli modeller rağbet görür. Öne çıkan renkler arasında pembe, yeşil, kırmızı gibi baskın renkler bulunur. Fakat masa, sehpa gibi mobilyolarda daha koyu renkler tercih edilir, ahşap rengi ya da koyu kahverengi gibi.

Retro dekorasyon stilini evinize uygularken, tarzını beğendiğiniz belli bir döneme odaklanmanız işinizi kolaylaştırır. O döneme hakim olan renkler, desenler ve şekiller dekorasyonunuzun temeli olacaktır.

Yeni Nesil Mücevher Tonları Her Yerde

Edge trendi evlere girmeye hazır. Şu andan itibaren her yerde derin, zengin mücevher tonları görmeye başlayabilirsin. Koyu çivit mavi, avcı ve zümrüt yeşili ve koyu deniz mavisi gibi renkler ön planda. Bu yeni nesil renkleri kumaş, aksesuar ve kilim içeren oturma odaları, yemek odaları ve yatak odaları gibi farklı mekanlarda kullanarak zarif ve yenilikçi bir görünüm elde edebilirsiniz. Öte yandan cool gri tonlarını bu senelik tozlu raflara kaldırıyoruz.

Kıvrımlı Mobilyalar ve Dekoratif Ürünlere Yer Verin

2019 ev dekorasyonu trendlerine, evin neredeyse her alanında keskin çizgiler değil de kıvrımlı ve bükümlü ürünler öne çıkıyor. Alacağınız her türlü aksesuar ve mobilyanın kıvrımlı hatlara sahip olmasına dikkat ederek bu trende ayak uydurabilirsiniz. Aydınlatma ürünleri söz konusu ise de keskin geometrik hatlı ürünlerdense daha oval ve yuvarlak bir tasarıma sahip, köşesi bulunmayan modelleri seçmek, 2019 ev dekorasyonu trendlerine uyum sağlamak konusunda size katkı sağlayacaktır.

Çok İşlevli Ürünler Hayat Kurtarır

Minimal dekorasyonun önde gelen unsurlarından biri olan çok işlevli ürünler son yıllarda revaçta! Örnek vermek gerekirse; katlanabilen sandalyeler, aynaya dönüşebilen ütü masaları, genişletilebilen masalar… Bu ürünler hem az yer kaplamaları hem de birden fazla işlev yerine getirmeleri sebebi ile, evinizde çok büyük bir fark yaratacak, hayatınıza yepyeni bir enerji katacak.

Siyah Duvarların Hakimiyeti

blank

Özellikle banyolarda siyah duvarlar eskisine göre çok daha fazla öne çıkıyor. Eskiden banyolara beyaz duvarlar hakimken, artık siyah duvarlar klas ve elegan bir görünüm katması sebebi ile daha çok tercih ediliyor. 2019 yılında da siyah duvarlar moda, ancak bu demek değil ki duvarların tamamı simsiyah olacak ve oda tamamen karanlığa bürünecek… Ne var ki beyaz bir duvarın belli bir bölümünü siyaha boyayarak hoş bir kontrast elde etmeniz pekâlâ mümkün.

Mücevher Tonları Moda

Bu sene evlerde mücevher tonlarına daha sık rastlamaya başlamış olabilirsiniz. Edge trendi olarak anılan ve zümrüt yeşili, koyu çivit mavi veya deniz mavisi gibi renklerin ön planda olduğu akım, giderek ağırlık kazanıyor. Bu yıl içerisinde kumaş, aksesuar, kilim barındıran oturma odası, yemek odası gibi alanlarda bu renkleri kullanmanız, evinize ferah bir hava katacak.

Dekorasyon Renklerinde Adaçayı Yeşili ve Gri Zirvede

2019’da yeşilin belli bir tonu çok revaçta: Adaçayı yeşili. Gri-yeşil karışımı olarak da adlandırılan adaçayı yeşili, halılardan mobilyalara, duvar kâğıtlarından dokuma kumaşlara kadar, ev dekorasyonlarında ağırlıklı olarak öne çıkıyor. 2019 yılı ev trendleri içerisinde gri kendi başına da oldukça büyük yer edinmiş durumda. Grinin bir avantajı da mavimsi ya da bej gibi pek çok farklı tona dönüşebilmesi diyebiliriz. Yeşil ve grinin birleşimi de ortaya zarif ve huzur verici bir görünüm çıkarıyor.

Sürdürülebilir Kumaşların Önlenemez Yükselişi

Hem moda hem de dekorasyon dünyasında kadife bu yıl oldukça ağırlık kazanmış durumda. Kadifenin pek çok farklı versiyonuna koltuk ve halılarda sıklıkla rastlarken, keten ve jüt gibi doğal ve sürdürülebilir kumaşlar da perde, halı, yatak ile masa örtüsü gibi aksesuarlarda kendisini gösteriyor.

Bu Yılın Duvar Modası: Mozaik

Siyah renk duvarların yanı sıra bu yıl bir başka duvar trendi de öne çıkıyor: Mozaik desenler. Duvarda düz ve açık renklerden uzaklaşıp ister salonda, ister banyoda, isterse yatak odasında mozaik desenli duvarlar kullanmak 2019’da moda! Sadelik de bir yere kadar, değil mi?

Etnik Desenler Ön Planda

2019’da etnik desenler de moda. Halılar, kırlentler, yatak örtüleri, hatta duvarlarda bile etnik desenlere başvurabilirsiniz. Kendinizi korkak alıştırmayın, bu yıl evin her yerinde etnik desenler serbest!

Cibinlikli Yataklar ve Döşemeli Yatak Başlıkları

Uzun yıllar boyunca ortadan kaybolan cibinlikli yataklar 2019 itibariyle yeniden önem kazanmış durumda. Bizi sevgiyle kucaklayan mobilyalara hayır dememiz mümkün mü? Cibinlikli hayatları yeniden evimize sokmanın vakti geldi. Aynı şekilde döşemeli yatak başlıkları da bu yıl yatak odanızda tercih etmeniz gereken aksesuarlardan bir tanesi olarak öne çıkıyor.

Evin Her Yerinde Mermer Yüzeyler Moda

Doğal bir malzeme oluşu ve etkileyici görünümüyle mermer 2019 yılı ev dekorasyonu trendleri arasında yerini alıyor. Yalnızca zeminde değil duvar, sehpa ve mobilyalarda da mermer kullanımının sıklaştığını görüyoruz. Siyah mermer özellikle öne çıkıyor.

Yumuşak Halılara Merhaba Deyin

Oturma alanları ve yemek masalarının hemen altı gibi kısımlarda yumuşacık halılara bu yıl çok sık rastlıyoruz. Kaliteli malzemeden dokunmuş, huzur verici tonlarda halılar, evinize şık bir görünüm ve konfor katacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir