Evcil Hayvanlarınız İçin Bakımı En Kolay Bitkiler

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
evcil hayvan bitkileri

Evcil hayvanlarımız neşesi ve sevimlilikleriyle bizlere her zaman pozitif enerji aşılar. Bunun karşılığında bizden bekledikleri yalnızca biraz yiyecek ve sevgi. Hayvanlar içgüdüsel olarak midelerini rahatlatması için bazı otları yerler ancak evimizde yetiştirdiğimiz bitkilerin bazıları onların sağlığı için sakıncalı olabilir. Eğer o bitkiyi yemek istiyorlarsa, can dostlarınızı bundan alıkoymak oldukça güçtür. Bundan dolayı bu bitkileri onlardan uzaklaştırmayı düşünebilirsiniz. Bu rehberde hem evinize şıklık ve tazelik getiren hem de evcil hayvanlarınız için toksik madde içermeyen bitkileri tanıtacağız.

Afrika Menekşesi

afrika menekşesi

Hemen her evde bulunan Afrika menekşesi evin enerjisini tazeleyen, evcil hayvanlarınız için herhangi bir zararı bulunmayan, capcanlı renkleriyle eve güzellik katan ve bakımı da oldukça kolay bir bitkidir. Ortalama bir sıcaklık ve nem onun çiçek açması için yeterli.

Muz Ağacı

muz ağacı

Muz ağacı kocaman yaprakları ve ortama kattığı tropikal havayla evde güvenle yetiştirebileceğiniz en güzel bitkilerin başında gelir. Düzenli sulama, bol güneş ışığı ve güzel bir toprak muz ağacınızın mutlu olmasına yeter.

Kurdele Çiçeği

kurdele çiçeği

Bakımı kolay ve zorlu koşullara dayanıklı olan kurdele çiçeği de evcil hayvanlarınız için güvenle yetiştirebileceğiniz bitkilerdendir.

Aşk Merdiveni

blank

Aşk merdiveni soğuklara dayanıklı olduğundan ve fazla bakım istemediğinden dolayı yetiştirmek için birebir. Tüylü ve yumuşak bir dokusu olduğu için evcil hayvanlarınız bu bitkiye bayılacak! Ancak merak etmeyin, aşk merdiveni can dostlarınız için oldukça güvenli.

Areka Palmiyesi

areka palmiyesi

Evinize egzotik bir hava katan areka palmiyesi canlı görüntüsü ve sarkan yapraklarıyla özellikle de kedilerin oynamaya bayıldığı bir bitki. Tamamen zararsız bir olan areka palmiyesini hem siz hem de evcil hayvanlarınız çok sevecek.

Kalatya

kalatya

Kalatya yapraklarının üzerindeki pembe ve beyaz çizgilerle birlikte evinize rengarenk bir büyü katar. Işığı fazla sevmeyen kalatya bitkisi tüylü dostlarınız için tamamen zararsız bir alternatif. 

Çilli Yaprak Çiçeği

çilli yaprak

Pembe, kırmızı ve beyaz renklerin dansıdır çilli yaprak çiçeği. Evinize yenilik katacak bu çiçek evcil hayvanlarınız için zararsız olsa da dikkatli olmakta fayda var. Eğer çok fazla yerlerse sindirim problemleri yaşayabilirler. 

Zümrüt Dalgası Çiçeği

zümrüt dalgası çiçeği

İçerisinde yeşilin her tonunu barındıran bu çiçek, sıra dışı ve estetik görünümüyle ve susuzluğa karşı oldukça dayanıklı oluşuyla sizin ve evcil hayvanlarınızın yeni gözdesi olacak!

Orkide

orkide

Orkideler evlerimizde en çok tercih ettiğimiz bitkiler arasındadır. Zarafeti ve enerjisiyle evinizin favorilerinden biri olmaya aday. Orkideler evcil hayvanlarınız için zararlı bir madde içermese de narin yapılarıyla bilinirler. O yüzden orkidenizin sağlığı için onları evcil hayvanlarınızdan uzaklaştırmak iyi bir fikir olabilir.

Fesleğen, Adaçayı, Maydanoz

fesleğen adaçayı

Bu bitkileri saksıda yetiştirip hem yemeklerinizde kullanabilir hem de koku vermesi için balkonlarınıza ve oturma odanıza yerleştirebilirsiniz. Bu otlar şifalı oluşlarıyla bilinirler ve hayvan dostlarınıza herhangi bir zarar vermezler.

Ekeverya

ekeverya

Evcil hayvanlarınız için bir diğer güvenli seçenek de ekeverya ya da bir diğer adıyla saksı güzelidir. Sıcak ve kuraklığa dayanıklı bir sukulent türü olan ekevarya fazla suyu sevmez ve bakımı oldukça kolaydır. 

Bambu Palmiyesi

bambu palmiyesi

İç mekanda kolaylıkla yetiştirebileceğiniz ayrıca hava temizleme özelliğiyle NASA’nın da listesinde bulunan bambu palmiyesi iç mekanınıza bir yağmur ormanı havası verecek. Evcil hayvanlarınız için de zararsız olan bu bitkinin bakımı da oldukça basit. Toprağı kuruduğunda oda sıcaklığındaki bir suyla besleyin. Çok fazla su vermemeye ve su içinde bırakmamaya özen gösterin.

Nolina

nolina

Nolina, palmiyeye benzer görüntüsü olan bir sukulent cinsidir. Bitkinin kalın ve odunsu gövdesi suyun tutulmasını sağlar ve böylece uzun süreler susuz yaşayabilir. Sukulentler genel olarak fazla suyu sevmezler. Nolina’yı yazın balkona ya da bahçeye kışın ise iç mekana alabilirsiniz.

Atlas Çiçeği

atlas çiçeği

Atlas kaktüsü ya da orkide kaktüsü olarak da bilinir. Büyük ve gösterişli kırmızı ve pembe tonlarında çiçeklere sahiptir. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında çiçek açan atlas bitkisi, gün boyu direkt güneşe maruz kalmaya uyum sağlayabilse de yarı gölgelik alanlarda çok daha iyi gelişecektir. Humus bakımından zengin ve genellikle nemli toprakları sever ancak yine de fazla sulama ihtimaline karşın dikkatli olmakta fayda var. 

Salon Yaprağı

salon yaprağı

Aspidistra adıyla da bilinen ve zambakgillerden olan salon yaprağı, gösterişli ve büyük yapraklarıyla evinize canlılık getirecek. Gölge ve yarı gölge ortamları seven salon yaprağı direkt güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Düzenli olarak sulanma ihtiyacı duyan salon yaprağının toprağı çok nemli ve ıslak olmamalı ve sıcak havalarda yapraklarına bir sprey yardımıyla su püskürtülmelidir.

Dua Çiçeği

dua çiçeği

Geniş yaprakları ve yeşilin her tonunu barındıran damarlarıyla dua çiçeği evinize yeni bir ışıltı getirecek. Renkli damarlar ve koyu yeşil bir renge sahip dua çiçeğinin en ilginç özelliği ise akşam vaktine doğru yapraklarını dua eden bir insanın ellerine benzer şekilde yukarı doğru yöneltmesidir. Sıcağı seven dua çiçeği soğuğa maruz bırakılmamalıdır aksi takdirde yaprakları kuruyacaktır. Sıcağı sevmesine rağmen tüm gün güneş alacak bir yere yerleştirilmemelidir. Yarı gölgelik alanları sever ve toprağının daima nemli olmasını ister.

Paşa Kılıcı

paşa kılıcı

Paşa kılıcı iç mekanlarda yetiştirilmeye en uygun, dayanıklı ve bakımı oldukça kolay bitkilerden biridir. Desenli yaprakları ve yapraklarının kenarlarındaki sarıya çalan şeritleriyle dikkat çeken paşa kılıcı evinize yeni bir soluk getirecek. İyi bakıldığı takdirde güzel kokulu beyaz çiçekler açan paşa kılıcı tüm gün güneş altında oldukça güzel büyür. Suyu pek sevmeyen paşa kılıcı bulunduğu mekana oksijen sağlamakta da oldukça başarılı. Özellikle geceleri bulunduğu ortamın havasını temizler.

Araştırmalara göre saksıda bitki yetiştirmek stresi ve endişeyi azaltan doğal bir antidepresandır. Havadaki karbondioksit, benzen asbestos gibi zararlı maddeler göz kuruluğu, baş ağrısı ve astıma sebebiyet verebilir. Bitkiler ise bu maddeleri süzerek havanın kalitesini düzenler ve onu nemlendirir. Bu sayede sağlığınıza olumlu etkiler bırakır. O halde siz de bir çiçekçiye uğrayıp yeşil bir dost edinerek bu fırsatlardan yararlanabilir ve can dostlarınızla birlikte mutluluğunuza mutluluk katabilirsiniz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir