Evde Kolaylıkla Yapabileceğiniz Dekoratif Oda Kokuları

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
oda kokuları

Bambu Çubuklarıyla Dans

bambu çubukları

İçinde bambu çubuklarının bulunduğu difüzörleri (kokunun etrafa dağıtılmasını sağlayan aygıt) hepimiz görmüşüzdür. Bu difüzörler şık oldukları kadar ortama muhteşem bir koku yaymakta da etkin bir rol oynarlar. Yapımı da oldukça basittir. Boş bir parfüm şişesi, bambu çubukları, bebek yağı ve birkaç damla parfüm esansı yeterli olacaktır. Parfüm şişenizi bebek yağı ile doldurun. Ardından en sevdiğiniz esanstan (ya da parfümden) birkaç damla ekleyin. Bambu çubuklarını da ekledikten sonra ise size sadece evinizdeki aromaların dansını izlemek kalıyor

Mumla Gelen Canlılık

mum koku

Oda kokuları denilince akla ilk gelenlerdendir kokulu mumlar. Yandığı süre boyunca evinizde şahane bir aroma bırakır. Bu mumları marketten satın alabileceğiniz gibi kendiniz de yapabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan bir adet kokusuz mum, lavanta, biberiye, kekik, adaçayı ve nane gibi güçlü kokan esansiyel yağlardan da en sevdikleriniz. Öncelikle mumunuzu eritin. Bu esansiyel yağları da koyup 40 dakika kadar demlenmeye bırakın. Soğuyup katılaşıncaya kadar bekleyin ve mumunuzu yakıp kokuların dansını izleyin.

Büyülü Lavanta Keseleri

lavanta keseleri

Düğünlerden aşina olduğumuz lavanta keselerini evde siz de yapabilirsiniz. İsterseniz bir kasenin içine ekleyip salonunuzun baş köşesine koyabilirsiniz. Ya da küçük lavanta keselerinizi kıyafet çekmecenize yerleştirip giysilerinizin lavanta bahçesi gibi kokmasını sağlayabilirsiniz.

Jel Kokular

jel kokular

Dekoratif olduğu kadar müthiş kokan jel kokuları evin her köşesine yerleştirebilirsiniz. Dolabın içine ya da masanın üstüne yerleştirebilirsiniz. Bu kokunun aroması yaklaşık olarak 1 ay sürse de sıcak iklimlerde yaşıyorsanız bu süre biraz kısalacaktır. Malzemelere gelecek olursak: 1 paket nötr jelatin, boya, 1 yemek kaşığı tuz, su, cam kalıp ve aromatik yağlar. İlk önce suyun yarısını kaynatın ve 1 yemek kaşığı tuz ekleyin. Bu jelatinin şekil almasını önleyecektir. Jelatin paketini ekledikten sonra iyice karıştırın ve kalan suyu da ilave edin. Tavayı ocaktan alın ve ardından renklendiriciden 5 damla ekleyin. Karışımı bir kalıba koyun ve boyanın rengini alana kadar karıştırın. 20 damla aromatik yağ ekleyin. Son olarak her şeyi karıştırdıktan sonra da 12 saat boyunca buzdolabında tutun. Jelleriniz muhteşem kokularıyla hazır.

Limon Ferahlığı

limon kokusu

Limon taze ve hoş kokusu sayesinde hem aromaterapinin vazgeçilmezleri arasında yer alır hem de güçlü bir dezenfektandır. Nem, tütün ve havasız ortamların baş kurtarıcısı olan limon ferahlığı için ihtiyacınız olan malzemeler: Limon kabuğu, etil alkol (yarım bardak), limon esansı, 8 adet tahta çubuk, 3 yemek kaşığı su ve küçük dekoratif bir cam şişe. Yapımı oldukça basit. Önce limon kabuğunu kavanoza yerleştiriyoruz ve şişenin dörtte üçünü alkolle dolduruyoruz. Üzerine kalan suyu ilave edip ardından 10 damla limon esansı katıyoruz. Tahta çubukları da içine eklediğiniz zaman oda kokumuz hazır.

Oldukça basit yöntemlerle evinize ferahlık ve şıklık getiren oda kokularını dilerseniz evinizin baş köşesinde kullanabilir ya da dilerseniz arkadaşlarınıza ev hediyesi olarak götürüp bu güzelliği onlarla da paylaşabilirsiniz. Mutluluk ve sağlık dileğiyle.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir