Yatırım Araçları ve Konut Yatırımı

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Yatırım araçları gelecek günler için kazanç elde etmeye yönelik altın, hisse senedi, döviz, gayrimenkul gibi varlıklardır. Birikim sahibi insanlar birikimlerini değerlendirmek için kısa veya uzun vadede kazanç getirecek yatırım araçlarına yönelirler. İster uzun ister kısa vadeli olsun amaç büyük riskler almadan gelir elde etmektir.

Risksiz yatırım araçlarından yararlanmak isteyen yatırımcılar her yatırım aracının az ya da çok risk içerdiğini bildikleri için en az risk içeren yatırımları tercih ederler. Gayrimenkul yatırımı tam bu noktada devreye girmektedir.

Emlak yatırımı her zaman için somut ve elle tutulur bir yatırım tercihidir. Hisse yatırımları, yabancı para ya da sanal para gibi soyut kaynaklı yatırımlar beklenilen kazancı garanti etmeyebilir. Yatırımınızın gücü ve kontrolünün sizde olması kendinizi güvende hissetmenizi sağlayacaktır. Bir konut aldığınızda yatırımınız tam anlamıyla kendi kontrolünüz altında olan bir durum haline gelmektedir. Bir diğer deyişle konut yatırımı yapmak her zaman için kendi işinin patronu olmaktır denilebilir. Gayrimenkul yatırımı birçok farklı alanla iç içe gelişip değişmektedir. Kısa süreli kiralamalar veya uzun süreli kiralamalar ile gelir kaynağınızı tamamen kontrol altında tutabilir ve bir gelir dalgalanması yaşamadan sabit bir kazanç sağlayabilirsiniz. Ticaret gözetmeksizin bir konut satın aldığınızda bu durum şu anki ekonomik şartlardan kaynaklı sizi yatırımcı konumuna da taşıyacaktır. Hiç efor sarf etmeden veya bir yatırımcı gibi ekonomik dalgalanmadan olumsuz etkilenmeden veya borsa takibi sağlamadan yalnızca ihtiyacınızı doğrultusunda bir alım yaptığınızda bile değeri git gide artan bir girişimde bulunmuş olacaksınız.

Gayrimenkul yatırımcılığında yapılan girişimlerden elde edilen düzenli nakit akışı, gayrimenkul yatırımcılarının finansmanlarını yönetmelerini ve önceden planlama yapmalarını kolaylaştırmaktadır. Diğer yatırım türlerinde bu tip düzenli bir nakit akışı sağlayabilmek kolay olmayabilir. Sözgelimi, hisse senetleri iyi getiri sağlayabilir fakat hisse senedi yatırımcıları getirilerini sadece hisselerini satarken alabilirler.

Özellikle konut projeleriyle ev almak ciddi bir kazanç sağlamak anlamını taşır. Aynı sosyo-kültürel yapıya sahip birçok insanın ortak bir yaşam alanını paylaşması ve çocuklara güvenlikli bir ortam sağlayabilmesi açısından ciddi bir kazanç sağlamaktadır. Bundan kaynaklı zaman geçtikçe değer kaybetmeyecek aksine daha da değerlenerek her zaman tercih edilir bir yapıda olma özelliğini koruyacaktır. Konut projelerinde dikkat edilen bir diğer özellik, merkezi alanlara kolay ulaşım sağlamayı hedeflemek. Genelde hastanelerin, ticari dükkanların, alışveriş merkezlerinin, eğitim ve sağlık kurumlarının yanında veya yakınında olan bir proje olması devamlı bir değer artışı sağlamaktadır. Kendi içinde oluşturulan lüks şehir yapılanmaları ile oturduğunuz alanda birçok işi kolayca yapabileceksiniz. Beraberinde bulunduğunuz şehrin minyatür hali elinizin altında olacak. Zengin yeşil alanları ve doğal yapıyı bozmayan modern, işlevsel ve lüks yapısıyla bu tarz projelerden konut almak sağlanabilecek en güçlü kazanç kaynaklarından biri haline gelmektedir. Modern kentleşme anlayışına sahip olması ve git gide değerlenen yapısıyla gayrimenkul yatırımı artık ömürlük bir yatırım olarak yükselen bir değer olarak yatırımcıya kazanç kapıları açmaktadır ve nesilden nesile aktarım özelliği taşımaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir