Akdeniz’in Cenneti Antalya’nın En Güzel 5 Koyu

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Türkiye’nin doğal güzellikleri ve denizi ile tam bir turizm başkenti olan Antalya, birbirinden güzel koylara ev sahipliği yapmaktadır. Coğrafi özelliklerin yarattığı muhteşem doğa güzelliği ve denizin yarattığı kombin ile Antalya koyları adeta insanı kendine çekmektedir. Her koyun kendine göre ayrı bir havası olması ile her türlü yerli yabancı turistler için uygun ortamı oluşturmaktadır. Antalya’da ki koylar; daha kapalı ya da açık, sessiz ya da daha hareketli, merkeze yakın ya da uzak şekilde herkesin talebine uygun olacak şekilde bulunmaktadır. 

Özellikle yaz aylarında birçok kişinin en çok arama yaptığı konu Antalya’da gezilecek koylar oluyor. Oldukça fazla koyu içinde barındıran Antalya için gitmeden önce mutlaka Antalya en güzel koylar listesine bakmak gerekmektedir.

Korsan Koyu (Karaöz)

Özellikle kampçılar tarafından sıklıkla tercih edilen Korsan koyu Antalya, doğal güzelliklerini adeta bizim için sunmaktadır. Toprak yolla ulaşımın sağlandığı bu koyda, tuvalet, duş gibi ihtiyaçların karşılanabileceği küçük tesisler vardır. Karaöz sahilinden 3 km ötede bulunan Korsan Koyu’na ulaşım için özel otobüsler de kalkmaktadır. Cennet koy gözüyle bakılan bu koy maalesef yaz aylarında artan insan kalabalığı ile çevre temizliğini çok koruyamamaktadır.

Andrea Doria Koyu

Antalya’nın gizli kalmış cenneti olarak bilinen Finike’de bulunan Andrea koyu, Antalya sakin koylar arasında ilk sıralarda yerini almaktadır. Doğal güzellikleri, denizi ve bol ağaçlı olması ile kampçıların uğrak noktasıdır. Sırf deniz için değil aynı zamanda doğa ve ağaçlar ile de iç içe olmak isteyenlerin vazgeçilmez adresidir. Geçmişte korsan koyu olarak bilinir ve teknelerin uğrak noktasıdır. Aynı zamanda Andrea koyunun en güzel yanlarından birisi de Akdeniz’de fok balıklarına ve Caretta kaplumbağalarına ev sahipliği yapıyor olmasıdır.

Phaselis Plajları

Kuzey Limanı, Askeri Limanı ve Güney Limanı olarak 3’e ayrılan Phaselis aslında bir antik kenttir. Antik kentin getirdiği tarihi hava ve doğanın birleşimi ile en çok tercih edilen koylar arasında yerini alır. Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içerisinde olması ile Antalya merkeze yakın koylar arasında en çok tercih edilenidir. Hem tarihi güzellikleri görmek hem de deniz tatili arayan tatil severler için vazgeçilmez bir koy noktasıdır.

Gizli Koy (Rus Koyu)

Antalya – Beldibi ilçesinde tatilcilerin ve kampçıların en çok tercih ettiği bu koy, Antalya’nın gizli kalmış nadide güzelliklerinden biridir. Koy içerisine ulaşmak için belirli bir yolu araç ile daha sonrası yürüyerek devam etmeniz gerekmektedir. Doğal güzelliği ile Antalya Gizli Koy, daha çok günübirlik vakit geçirmek isteyen ziyaretçilerin uğrak noktası haline gelmiştir. En çok tercih edilen koylardan biri olmasının da en önemli nedenlerinden biri ince kumlu bir yapıya sahip olmasıdır. Gönül rahatlığı ile kumlara basarak sahil yürüyüşü yapabilirsiniz.

Delik Deniz (Kral Koyu)

Sırf tatil için değil aynı zamanda görülmeye değer bir coğrafi oluşum olan Delik Deniz, muhteşem bir doğa gösterisi ile ziyaretçisini karşılamaktadır. Toprak ve patika yollar ile ulaşım sağlanan bu koy, uzun yıllar boyunca doğal güzelliğini korumayı başarmıştır. Kral I. Antiochos’un denize girmek için burayı tercih etmesinden ötürü aynı zamanda Kral Koyu olarak da adlandırılır. Kral Koyu’na inerken aynı zamanda yol üstünde bulunan muz ağaçları da Akdeniz’in özellikle yabancı turistlerce bir doğa mucizesi olarak görülmesine yol açmaktadır. Deniz içerisinde büyüleyici bir şekilde yer alan kocaman bir delik kaya, tatilciler ve görsel şölen arayanların her zaman vazgeçilmez noktası olmuştur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir