Evde Yapabileceğiniz En Güzel Hobiler

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
evde yapılabilecek hobiler

Bazen evde yapacak bir şeyler bulamayız ve bu durum biraz can sıkıcı olabilir. İşten arda kalan boş vaktinizi yeni aktiviteler yaparak değerlendirmeye ne dersiniz? Kısıtlı malzeme ve bütçeyle yapabileceğiniz birbirinden güzel hobileri bu yazımızda sizler için derledik. Bu hobilerden sizin için uygun olanları seçip hayatınıza yeni bir renk katabilirsiniz.

Yeni Bir Dil Öğrenin

yeni bir dil öğrenmek

Ne derler bilirsiniz; “bir lisan, bir insan”. Yeni bir dil öğrenmek pek çoğumuz için çok basit olmasa da imkansız değil. Gün içerisinde birkaç saatinizi ayırarak hatta 5-10 dakikalık boşluklarınızda dahi bir dil öğrenebilmeniz mümkün. Üstelik bunun için onlarca değişik internet sitesi ve telefon uygulamasından kolaylıkla yararlanabilirsiniz.

Kodlama Öğrenin

kodlama

Kodlama öğrenmek de tıpkı yeni bir dil öğrenmek gibi sizlere birçok farklı kapı aralayabilir. Bunun için şirketlerin online verdiği dersleri takip edebilir ayrıca bu konuyla alakalı olan telefon uygulamalarını da yükleyebilirsiniz. 

Ukulele Çalmayı Öğrenin

ukulele

Şu sıralar oldukça popüler bir enstrüman olan ukuleleyi çalarak evinize neşe getirebilir ve stres atabilirsiniz. Hawaii kökenli olan bu enstrümanı çalarak evinize yemyeşil ormanları ve bembeyaz kumsalların havasını getirmeniz mümkün olabilir. Ayrıca fiyatı diğer çalgı aletlerine nazaran uygun ve görüntüsü de fazlasıyla şirin olan ukuleleyi dilerseniz internet üzerinden ya da telefon uygulamalarından öğrenebilirsiniz.

Kanaviçe Yapın

kanavice

Kanaviçe ya da bir diğer adıyla etamin işi bezlerin üzerine yapılan bir nakış türü anlamına gelir. Oldukça sevilen bir el işi türü olan kanaviçeyi evinizi dekore etmek için kullanabileceğiniz gibi sevdiklerinize hediye olarak yapmayı da düşünebilirsiniz. Gerekli olan malzemeler ise iğne, iplik ve deliği olmayan keten bir bez. Siz de hayalinizdeki motifi kanaviçeye işleyerek eserinizi ölümsüzleştirebilirsiniz.

Kaligrafi Öğrenin

kaligrafi

Kaligrafi yazı karakter ve unsurları kullanılarak geliştirilen ve dekoratif olarak kullanabileceğiniz el sanatına denir. Boş zamanlarınızda kaligrafi öğrenerek hayal gücünüzün sınırlarını zorlayabilir ve üretkenliğinizi arttırabilirsiniz. Ayrıca bu yeteneği geliştirerek mükemmel doğum günü kartları, posterler ve afişler hazırlamanız da mümkün olabilir. 

Kombucha Demlemeyi Öğrenin

kombucha

Kombu çayı vücuttaki zararlı bakterileri yok eden ve akciğer hastalıklarına karşı bağışıklık sistemini güçlendiren oldukça faydalı bir içecektir. Bu mucizevi içeceği evinizde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. 

Malzemelere gelince; 3 litre kaynak suyu, 1.5 su bardağı yani 300 gram kadar toz şeker, 9-10 poşet yani 25-30 gram kadar siyah ya da yeşil çay ve en önemli malzeme kombucha mayası.

Hazırlanışı; çelik bir tencerenin içerisine 3 litre suyu ilave edin ve su kaynadığında içerisine toz şekeri ekleyerek 5 dakika daha karıştırarak kaynatmaya devam edin. Karıştırırken metal kaşık kullanmaya dikkat ederek 5 dakikanın sonunda ocağı kapatın. Ardından poşet çayları ekleyerek 15 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Çaylar demlendiğinde karışımın içerisinden çıkarıp soğumaya bırakabilirsiniz. Soğuduktan sonra karışımı büyük bir kavanoza alarak ılık suda yıkadığınız kombucha mayasını ilave edin. Hazırladığınız karışımın üzerini paket lastiği yardımıyla tutturduğunuz bir tülbentle örterek oda sıcaklığında 4 ila 10 gün arasında mayalayın. Bu sırada karışımın gün ışığı almadığından emin olmalısınız. Kombu çayınız 4 günün sonunda hazır olur ancak en ideal tüketme zamanı için 7 ila 10 gün arasında beklemeniz tavsiye edilir. Bu içeceği aç karnına tüketebileceğiniz gibi taze sıkılmış meyve sularınıza da katabilirsiniz. Çayı servis ederken süzgeçten geçirmeli ve günde yarım su bardağından fazla tüketmemeye özen göstermelisiniz. Afiyet olsun!

Bahçe İşleriyle Uğraşın

bahçe

Eğer evinizin bir bahçesi varsa ya da bitkilerle dolu büyük bir balkonunuz varsa toprakla uğraşarak enerjinizi atabilirsiniz. Bitkilerinize bakım yapmak, onların büyüdüğünü görmek ve belki de vereceği ürünleri yemeklerinizde kullanabilmek büyük bir keyif olabilir. Bu konuyla alakalı yazılmış bloglar okuyabilir ya da etrafınızda bu işi bilenlerden tavsiye alabilirsiniz.

Mektup Yazın

mektup yazın

Zamanın hızla aktığı 21. yüzyılda eski usul kalem ve kağıtla yazılan mektuplar göndermek biraz demode gibi görülebilir. Ancak oldukça güzel bir aktiviteye de dönüşebilir. Çünkü bu hobi sayesinde her gün posta kutunuzu kontrol edebilir ve karşı taraftan bir mektup gelip gelmediğine dair heyecanlı bir bekleyiş içerisinde olabilirsiniz.  Bunun için internet üzerinden dünyanın farklı yerlerinden arkadaşlar edinebilir ve onlarla kendi el yazınızı paylaşabilirsiniz. 

Origami Yapın

origami

Origami Japonca kökenli bir sözcük olup bir tür kağıt katlama sanatına denir. Katlama anlamına gelen “ori” ve kağıt anlamına gelen “gami” sözcüklerini birleşimi sonucu oluşur. Kağıtları kesmeden ve yapıştırmadan sadece katlayarak değişik figürler oluşturmanızı sağlayacak olan bu hobi hem el becerilerinizi hem de hayal gücünüzü geliştirebilir. İnternette bu konu hakkında bulabileceğiniz sayısız kaynak bulabileceğiniz gibi sizlere yardımcı olabilecek kitaplar da satın alabilirsiniz.

Fotoğrafçılık Öğrenin

fotografcilik

Günümüzde iyi fotoğraflar çekmek için profesyonel fotoğraf makinelerine bir servet ödemeniz gerekmez. Eğer amacınız amatör fotoğrafçılık ise birçok akıllı telefonun kamerası bu iş için uygun olabilir. Örneğin bir Iphone kullanıcısıysanız Iphone Photography School programı sayesinde yalnızca bir Iphone ile şahane fotoğraflar çekmeyi öğrenebilirsiniz. Fotoğraf editleme, doğru açıyı bulma ve odaklama gibi birçok detayı öğreten bu uygulama sayesinde becerileriniz geliştirebilirsiniz.

Bu hobileri edinerek siz de evde geçirdiğiniz zamanı verimli hale getirebilir ve kendinize bir ömür boyu kullanabileceğiniz yeni beceriler katabilirsiniz. Eğlenceli hobiler edindiğiniz mutlu ve keyifli bir ömür diliyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir