Evinizi İdeal Bir Çalışma Ortamına Çevirmek İçin Gerekenler

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
ev calisma ortami

Son zamanlarda birçok insan pandemiden dolayı evlerden çalışıyor. Evde çalışmak yolda kaybedilen zamandan tasarruf etmeye yardımcı olsa da verimliliğin düşmesi gibi olumsuzlukları da beraberinde getirebilir. Ancak evinizi bir ofis ortamına yaklaştırmanız ve bu sıkıntıların üstesinden gelmeniz mümkün! Evinize katacağınız bazı küçük eşyalarla evde çalışmayı oldukça keyifli ve rahat bir hale getirebilirsiniz. Bu içerikte evinizi konforlu bir çalışma alanına dönüştürmek için bazı ipuçları bulabilirsiniz.

Laptop Sehpası

laptop masası

Kullanışlı ve oldukça hafif bir ürün olan laptop sehpası; yatakta, koltukta ya da canınız nerede isterse orada çalışabilmeniz mümkün kılıyor. Yerden ufak bir yüksekliği ve katlanabilir ayakları olan laptop sehpasının mouse koyma yeri ve laptopunuz için özel bir alanı bulunuyor. Bu da rahat hissedebildiğiniz her yeri kolaylıkla bir ofise çevirebilmenize imkan sağlıyor.

Laptop Tutucu

laptop tutucu

Laptop sehpasına benzer bir başka ürün de laptop tutucusudur. Masa başında, bir sandalyede oturarak saatler geçirmek özellikle sırt ve bel sağlığınız için çok da iyi olmayabilir. Bu tutucular sayesinde bilgisayarınızı istediğiniz gibi yerleştirebilir ve rahatlığın tadına varabilirsiniz.

Bluetooth Kulaklık

bluetooth kulaklık

Bazen çalışırken müzik dinlemek isteyebiliriz. Ya da telefonumuzun sesini duymakta ve gelen çağrılara cevap vermekte güçlük çekebiliriz. Bu gibi durumlarda size aradığınız rahatlığı sağlayacak olan Bluetooth kulaklıkları hemen denemenizi tavsiye ederiz. Bluetooth kulaklıklarla hem kabloların dolanması problemini çözecek hem de şık ve her yerde taşınabilir bir ofis ortamına sahip olacaksınız.

Laptop Soğutucu

laptop soğutucu

Uzun saatler boyunca aktif olarak kullandığımız, birçok sekme ve uygulamanın açık olduğu bilgisayarlarımızın ısınıp donması bazen kaçınılmaz olabilir. Laptop soğutucular bu noktada yardımınıza yetişerek problemlerinize son verebilir. Laptop soğutucular sayesinde zamanı verimli kullanarak istenmeyen kesintilerden kaçınabilirsiniz.

Masaj Aleti

masaj aleti

Sandalyenize yerleştirebileceğiniz minder şeklindeki bir masaj aletiyle sırt ve bel ağrılarınızı kolaylıkla rahatlatabilirsiniz. Bu küçük cihazlar sağlığınız için oldukça faydalı olmasının yanı sıra taşınabilir ve havalı görünümleriyle sizleri cezbedebilirler.

Masaüstü Vantilatör

masaüstü vantilatör

Sıcak havalarda oldukça işinize yarayacak olan masaüstü vantilatörler sizlere ferahlık sağlar. Ortamın ideal bir sıcaklığa gelmesini sağlayarak yaptığınız işe yoğunlaşmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda renkli ve şirin görünümleriyle çalışma masanız için oldukça şık bir dekor olabilir. 

Pano

pano

Panoya asacağınız rengarenk notlarla motivasyonunuzu yükseltebilirsiniz. İlave olarak yapacağınız işleri eski usulle buraya kaydedebilir ve hiçbir şeyi unutmadığınızdan emin olabilirsiniz.

Ajanda

ajanda

Günümüzde akıllı telefonlar daha geçerli olsa da ajandaların öneminden hiçbir şey yitirmediği bir gerçek. Renkli ajandalar alıp onu kişiselleştirebilir ve üretkenliğinizle beraber motivasyonunuzu da yükseltebilirsiniz. 

Organizer

organizer

Masamızın dağınık olması bazen can sıkıcı olabilir. İstediğimiz eşyaları bulamamak hem gözümüzü yorabilir hem de bizi çalışmaktan soğutabilir. Masanızın toplu olduğundan emin olmanız için size tavsiye edebileceğimiz bir ürün var. Organizer kullanarak düzenli bir masayla daha rahat bir çalışma ortamına kavuşabilirsiniz. Böylece aradığınız eşyaları daha rahat bulabilir ve verimliliğinizi arttırabilirsiniz.

Kablo Tutucu

kablo tutucu

Çalışırken telefon kablosu, bilgisayar şarjı, kulaklık gibi kablolu birçok eşya kullanırız. Ancak bu durum bazen çok fazla kablonun masada birikerek dağınıklık oluşturmasına yol açabilir. Tıpkı organizer gibi masanızın derli toplu olması için var olan kablo tutucular hayatınızı kolaylaştırabilir. Masanızın kenarına mandal gibi tutturabileceğiniz kablo tutucular her ayrı kablonun düzenli ve sabit kalmasını sağlayarak dağınıklığı önler. Ayrıca hangi kablonun hangi nesne için olduğunu da rahatlıkla görebilirsiniz.

Destekli Mouse Pad

destekli mouse pad

Masa başı çalışan insanların en çok şikayet ettikleri sorunlardan biri de el ve bilek ağrısı. Destekli mouse pad bileğinizin altına gelecek şekilde olan yumuşak yastığı sayesinde çalışırken size destek sağlar. Böylece el ve bilek ağrılarınız minimum düzeye iner ve size de keyifli bir çalışma ortamının tadını çıkarmak kalır.

Bel ve sırt yastıkları

bel ve sırt yastıkları

Bel ve sırt yastıkları sizlere omurga desteği sağlayarak daha düzgün oturmanıza yardımcı olur. Böylece uzun saatler boyunca sandalyede oturmanın verdiği hasarı en aza indirerek rahat ve sağlıklı bir şekilde üretken olmaya devam edebilirsiniz.

Telefon Tutucular

blank

Karantina döneminde daha da popüler hale gelen telekonferanslar hayatımızın bir parçası oldu diyebiliriz. Ancak uzun vakitler boyunca yapılan bu toplantılar sırasında telefonunuzu elinizde tutmak oldukça yorucu bir eyleme dönüşebilir. Bir telefon tutucunun görevi de tam olarak sizi bu dertten kurtarmak! Telefon tutucular hem açıları daha doğru ayarlayarak titreşimi önler hem de yorgunluğunuzu azaltarak yaptığınız işe daha rahat odaklanmanızı sağlar. 

Bluetooth Yazıcı

bluetooth yazıcı

Hepimize zaman zaman yazılı belgeler gerekebilir. Bunun için kırtasiyeye veya yazıcısı olan bir dükkana giderek işinizi halledebilirsiniz. Ayrıca evinize Bluetooth yazıcı alarak da bu sorunu kökünden çözebilirsiniz. Bu hem size zamandan kazandırır hem de istediğiniz an, istediğiniz belgelere ulaşmanıza yardımcı olur.

Rengarenk Kalemler ve Yapışkanlı Kağıtlar

rengarenk

Renkli kalemler ve kağıtlar evinize ofis ortamını getirebilmek için iyi bir çözüm olabilir. Önemli tarihleri ve yapılacakları fosforlu ve renkli kalemlerle işaretleyebilir ve hiçbir şeyi kaçırmadığınıza emin olabilirsiniz. Ayrıca yapışkanlı ve renkli kağıtlarla hem canlı bir çalışma ortamı oluşturabilirsiniz hem de yapışkanlı kağıtları her gördüğünüzde yapacaklarınızı hatırlama fırsatı bulabilirsiniz.

Konforlu Bir Sandalye

konforlu bir sandalye

Konfor, çalışırken başka düşüncelere odaklanmadan yaptığınız işe motive olabilmenizi sağlar. Bu da eğer evde rahat çalışma koşulları istiyorsanız kendi bedeninize uygun, ergonomik bir çalışma sandalyesi edinmeniz gerektiği anlamına gelebilir. Rahat ve ayarlanabilir bir sandalye ve ona uygun ideal yükseklikte bir masa duruşunuz ve kan akışınız için oldukça önem arz edebilir.

İyi Aydınlatma ve Havalı Bir Mekan

iyi aydınlatma

Çalışma saatleriniz için evinizdeki en aydınlık ve havadar mekanı seçmenizde fayda var. Güneş ışığını iyi alan yerlerde enerjiniz yükselir ve bu da performansınızı doğrudan etkiler. Floresan ışıklar ve havasız bir mekan sizi yorgun düşürerek motivasyonunuzun azalmasına sebep olabilir. 

Bitkiler

bitkiler

Bitkiler bizlere canlılık getirerek enerjimizi arttırır. Bundan dolayı masanızda hayatınıza renk katacak güzel bitkilere yer ayırabilirsiniz. Yeşil dostlarınız sizi sakinleştirerek stresten uzak bir çalışma alanına sahip olmanıza yardımcı olur.

Kısa Bir Ara

Kısa aralar vermeyi unutmayın. 30 ila 45 dakikada bir verdiğiniz 5 dakikalık kısa molalar motivasyonunuzu yükselterek odaklanmanızı arttırır. Bu aralarda küçük egzersizler yapmak kan dolaşımınızın düzenlenmesine ve vücudunuzun enerjisini korumasına yardımcı olur.

Bazı küçük detaylara dikkat ederek siz de evde verimliliğinizi artırabilir ve ofis ortamını evinize getirebilirsiniz. Mutlu olduğunuz yerlerde çalışmak sizlere daha çok keyif verir. Bu yüzden rahat, düzenli ve en önemlisi mutlu olmanızı tavsiye ederiz. İyi çalışmalar dileriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir