Cam Balkonlarınız İçin Dekorasyon Tavsiyeleri

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
cam-balkonlari-icin-tavsiyeler

Yere düşen yapraklar, göç eden kuşlar ve hasat zamanıyla anılan sonbaharın eşsiz tadını çıkarmak birçoğumuzu cezbediyor. Ancak aynı zamanda gelecek olan yağmurlar, rüzgar ve soğuk hava balkon keyfi yapmamızı engelleyebilir. İşte tam da bu gibi durumlarda olumsuz hava şartlarını dışarıda bırakıp sıcak havaların son demlerini doyasıya çıkarmamızı sağlayan cam balkonlar önem kazanıyor. Cam balkonlar yağmuru ve tozu dışarıda tuttuğu gibi açılır kapanır olması sebebiyle güneşten de maksimum verimi almanızı sağlayarak D vitamini depolamanıza yardımcı olur. 

Eğer bir cam balkonunuz varsa, balkonunuzu daha keyifli hale dönüştürmek için uygulayabileceğiniz bazı ipuçlarını bu yazımızda bulabilirsiniz. 

Bitkiler

bitkiler

Bitkiler balkonunuza ferahlık ve canlılık getirebilir. Yapılan araştırmalar yeşilin gözleri dinlendirdiğini ve heyecanı azaltarak huzur verdiğini gösteriyor. Doğayı, saflığı, temizliği ve sağlığı temsil eden yeşil; uyum ve dengenin sağlanmasına da yardımcı olur. Siz de bu güzelliklerden faydalanarak kendi küçük vahanızı oluşturabilirsiniz. Eğer ufak bir balkonunuz varsa ve zemine bitki koyamıyorsanız onları duvara monte edebilirsiniz. Balkon duvarlarına raflar yerleştirebilirsiniz. Ayrıca bir çivi yardımıyla saksıları asıp harika bir duvar dekorasyonuna sahip olabilirsiniz.

Rahatlık

rahatlık

Balkon keyfinizi mükemmel bir rahatlıkla taçlandırmaya ne dersiniz? Uzanıp kitap okuyabileceğiniz ya da muhabbet ederken güneş banyosu yapabileceğiniz bir L koltuk yardımınıza yetişebilir. Her çeşidi ve boyutu bulunabilen L koltuklar özellikle de yeri dar olan kişilere tavsiye edilir. Öte yandan bu rahat ortama dahil edebileceğiniz yumuşacık puflar ve minderler de sizlere rahat bir ambiyans sağlayabilir.

Doğallık Hissiyatı

doğallık hissiyatı

Çimenlere uzanıp uçsuz bucaksız gökyüzünü seyretmek… Bu güzelliği balkonlarınıza getirmeniz hiç de zor değil. Balkonunuzun zeminine yapay çimen ekleyerek onu hem daha doğal bir görüntüye kavuşturmuş olursunuz hem de sanki çimlerde çıplak ayakla yürüyormuş hissiyatı alırsınız. 

Halılar

halı

Cam balkonlar her ne kadar balkon olarak adlandırılsa da kapalı olduklarından dolayı pratikte oturma odası gibi de kullanılabilir. Eğer balkonunuzun zemininde yapay çimen kullanmak size göre değilse onun yerine halı kullanmayı da düşünebilirsiniz. Zeminde halı kullanmak özellikle de küçük bir balkonunuz varsa onu olduğundan büyük göstererek ferah bir hava katacak. Bununla birlikte soğuk havayı dışarıda bırakarak sizlere kışın bile kahvenizi keyifle yudumlayabileceğiniz ferah bir balkon ortamı oluşturur.

Hafiflik

hafiflik

Günümüzün dekorasyon trendleri hafif eşyalar üzerine kuruluyor. Gerek apartman dairelerinin alan darlığı gerekse taşımanın kolay olması insanları bu tarz çağdaş ve şık mobilyalara yönlendiriyor. Bu durum balkonlarınız için de geçerli olabilir. Hafif ve şık sandalyeler ve küçük taşınabilir masalar dekorasyon değişikliği ve temizlik konusunda size yardımcı olabilir.

Mini Bir Buzdolabı

mini dolap

Balkonunuzu çok daha keyifli bir hale getirecek olan buzdolabına isterseniz soğuk meşrubatlarınızı ya da soğuk sandviçlerinizi koyabilirsiniz. Böylece balkon keyfinizi bölmeden doyasıya yaşayabilirsiniz. Ayrıca buzdolabınıza sığmayan bazı yiyeceklerinizi de mini buzdolabında depolayabilirsiniz. Size ekstra alan sağlayan küçük dekoratif bir eşyaya sahip olabilirsiniz.

Katlanabilir Eşyalar

katlanabilir eşya

Sürgülü kapılar, katlanabilir sandalyeler ya da açılır kapanır küçük bir masa kullanılmadıkları vakit yer kaplamaz ve bu da size alandan oldukça yer kazandırır. Ayrıca hafif oldukları için eşyaları kaldırıp balkonunuzu temizlemek oldukça kolaylaşır. Dekorasyonu ve bakımı kolay olan bu eşyaları özellikle küçük bir balkonunuz varsa düşünebilirsiniz.

Işıklandırma

ışıklandırma

Dekorasyondaki en önemli elementlerden biri olan ışıklandırmanın güçlü olması balkonunun romantik, sıcak ve samimi görünmesini sağlar. Aynı zamanda geceleri daha rahat görmenizi sağlayan ışıkları çeşitli kaynaklardan üretebilirsiniz.

Rengarenk Eşyalar

rengarenk eşyalar

Renkler etrafımızı güzelleştirir ve bizlere pozitif bir ruh hali katar. Balkonunuz için renkli aksesuarları seçerek ona bambaşka bir estetik katabilirsiniz. İsterseniz balkonunuzdaki saksıları, masa ve sandalyeleri parlak renklere boyayarak bu dekorasyonu elde edebilirsiniz. Ayrıca duvarı da buna uyumlu olacak şekilde boyayabilirsiniz. Özellikle güneş alan bir balkonunuz varsa bunu denemenizi tavsiye ederiz.

Salıncak

salıncak

Salıncaklar çocukların en sevdiği oyuncakların başında gelir. Bulundukları ortama sıcak ve keyifli bir atmosfer getirir. Eğer balkonunuz yeterince büyükse siz de ona bir salıncak koyarak keyifli ve eğlenceli bir yer haline dönüştürebilirsiniz. Bu salıncağın üzerine minderler koyarak onu daha da rahat bir hale getirebilirsiniz.

Yemek Odası

yemek odası

Eğer kapalı balkonunuz yeterince büyükse onu yalnızca bir oturma alanı olmaktan kurtararak müthiş bir yemek odası haline getirmeye ne dersiniz? Havadar ve ferah bir yemek odası tasarlamak için ihtiyacınız olanlar zevkinize göre bir masa ve sandalyeler. Ayrıca uyumlu bir duvar kağıdıyla şıklığınıza şıklık katabilirsiniz.

Küçük Eşyalar

küçük eşyalar

İyi bir dekorasyon için devasa bir balkona ihtiyacınız yok! Balkonunuz küçükse onun için ufak eşyalar seçebilirsiniz. Mesela ahşaptan küçük bir tabure ve üzerine küçük bir minderle beraber küçük bir masa hem alandan tasarruf sağlarsınız hem de rahat ve şık bir alana sahip olursunuz.

Stratejik Konum

stratejik konum

Manzarası güzel bir balkonunuz varsa ona uygun olarak stratejik bir tasarım gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin güzel bir deniz manzaranız varsa balkon demirlerinin arkasına koyacağınız sandalyeler sizlere tıpkı bir gözcü gibi manzara izleme imkanı sunacaktır. Bu manzaraya karşı hep hayalini kurduğunuz hobilerinizi gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Resim ve şiirle ruhunuzu besleyebilir ve gün batımına karşı yoga ve meditasyon yapabilirsiniz. Ayrıca bu güzelliğe ek oval bir masa ve ona uygun tonlarda bir halı yerleştirmeyi düşünebilirsiniz.

Oturma Odası

oturma odası

Balkonunuzu neden şık ve rahat bir oturma odası olarak değerlendirmeyesiniz ki? Ona uygun rahat koltuklar, sandalyeler ve sehpalar koyarak onu ikinci bir oturma odası haline dönüştürebilirsiniz. Ayrıca bu malzemeler için yüklü bir masraf yapmanız dahi gerekmez. Kendinize uygun olan eşyaları ikinci el pazarlarından teker teker alıp renk uyumu sağlayarak eşsiz bir oturma alanı sağlayabilirsiniz.

Tatil Havası

tatil havası

Eğer yeterince büyük bir balkonunuz varsa hamak ya da şezlong tarzı rahat ve tatili anımsatacak mobilyalarla tercih edebilirsiniz. Buna ek olarak klasik bahçe mobilyaları kullanmak balkonunuzu daha rahat bir yer haline getirir.

Yatak 

yatak

Havalar sıcak olduğu zamanlarda rahatlıkla uyuyabileceğimiz serin mekanlar ararız.  Balkonunuza yerleştireceğiniz hafif ve kullanışlı bir şişme yatak ya da balkonunuzla uyumlu bir çekyat hem mükemmel bir rahatlık sağlayacak hem de sizlere yıldızların altında serin bir uyku vaat edecek. Ayrıca balkonunuz yeterince büyükse bir çadır kurarak onu bir kamp alanı haline getirebilirsiniz. 

Bu ufak ipuçlarını takip ederek kapalı balkonlarınızın düzenlemesi konusunda bazı fikirler elde edebilirsiniz. Tam olarak istediğinizi tasarladığınız harika balkonunuzda keyifle oturmanız dileğiyle.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir