Küçük Yatak Odaları Nasıl Daha Büyük ve Ferah Gösterilir?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
buyuk-yatak-odasi

Ev dekore etmek her zaman büyük bir keyiftir. İnsanlar hayallerindeki evi tasarlarken kullanacağı her parçayı özenle seçerek bir bütünlük oluşturmak ister. Yatak odası dekorasyonu da bu bütünlüğü sağlamada oldukça önemlidir. Kendi özel alanınızın oldukça güzel dizayn edilmiş olmasını istemeniz oldukça normal. Ancak odaların büyüklüğünden dolayı bu dekore etme işlemi her zaman istediğiniz gibi olmayabilir. Hayal ettiğiniz büyüklükte bir yatak odasına sahip olamayabilirsiniz ve bu nedenle fikirlerinizi tam olarak yansıtamayabilirsiniz. Eğer küçük bir yatak odasına sahipseniz ve dizayn ederken zorlanıyorsanız, bu yazımız tam size göre. Küçük yatak odalarını nasıl daha büyük ve ferah gösterebileceğinizi tüm incelikleriyle bu yazımızda anlatıyoruz.

Gün Işığı

Gün ışığı özellikle odanın daha ferah görünmesi için oldukça önemlidir. Gün ışığını ne kadar iyi kullanırsanız odanız o kadar geniş ve ferah görünecektir. Birbirine yakın duvarların sizi içerisinde boğmaması için en iyi çözüm gün ışığıdır. Bunun için açık renk perdeler kullanmak isteyebilirsiniz. Böylelikle ışık odanızın içinde hoş bir şekilde ilerleyecek ve tahmin edemeyeceğiniz kadar hoş ve ferah bir ortam yaratacaktır.

Kullanışlı Eşyalar

Dekore işlemini gerçekleştirirken seçtiğiniz her parçanın oldukça işlevsel ve kullanışlı olmasına dikkat edin. Bu sayede gereksiz eşyalarla odanızı doldurmamış olursunuz.  Örneğin dikey şekilde kullanacağınız eski tip bir merdiven, mükemmel bir dekor olmanın yanında hem çok az yer kaplayacak hem de raf gibi kullanabileceğiniz için oldukça kullanışlı bir eşya olacaktır. Yaratıcılığınızı konuşturarak bu tarz eşyaları verimli şekilde kullanabilirsiniz.

Büyük Dolap

Çok fazla kıyafetiniz var ve neredeyse odanızın yarısını dolduruyor mu? Yapmanız gereken şey oldukça basit. Bir duvarınızı dolap için ayırabilirsiniz. Olabildiğince büyük ve işlevsel bir dolap seçmelisiniz. Bu sayede tüm kıyafetlerinizi bu dolaba sığdırabilir ve eşya fazlalığından kurtulabilirsiniz.  Dolabı seçerken açık renkleri tercih ederek hem odanızın ferahlığını pekiştirmiş olursunuz hem de estetik açısından oldukça hoş bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Aynalar

Aynalar hepimizin vazgeçilmezleridir. Kullanıldığı yere hem büyük bir estetik hem de derinlik katarlar. Oldukça da kullanışlılardır. Yatak odanızı dizayn ederken aynalardan olabildiğince faydalanmanızı tavsiye ederiz. Aynalar sayesinde odanızın olduğundan çok daha geniş görünmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca kullanacağınız büyük aynalar oldukça güzel bir görünüm ortaya çıkaracaktır. İçeriye sızan gün ışığını tüm odaya yayacağından odanın ferahlık ihtiyacını tek başına karşılayabilecek eşyalardır. Aynı zamanda oda içerisinde kapladığı alan oldukça az olduğundan dekorasyon zevkinizi kullanarak istediğiniz yere istediğiniz boyutlarda aynaları yerleştirmekten çekinmeyin.

Parlak ve Açık Renkler

Zaten oldukça dar olan odanızı koyu renk eşyalar kullanarak daha da boğuk hale getirmemelisiniz. Koyu renk eşyalar iyi şekilde yararlanmış olduğunuz gün ışığının etkisini de oldukça azaltacak ve odanın tüm ferahlığını ortadan kaldıracaktır. Bu nedenle kullandığınız eşyaların açık ve parlak renklerde olmasına özen gösterin. Böylelikle gün ışığı da odada daha rahat yayılacak ve odanın ferahlığını fazlasıyla arttıracaktır. Aynı zamanda odanın genişlik duygusunu da bu şekilde pekiştirebilirsiniz. Farklı renklerde kullanacağınız aksesuarlarla hoş bir kontrast oluşturarak odanızı estetik hale getirmeniz mümkün.

Sade ve Minimal Dekor Eşyaları

Dekor için kullandığınız aksesuarlar odanın estetik yapısını oluşturmada kullanacağınız en büyük yardımcılarınız olacak. Birbiriyle uyum içinde kullandığınız aksesuarlar muhteşem bir bütünlük sağlayacak ve göze hitap edecektir. Ancak bu aksesuarları seçerken oldukça dikkatli olmalısınız. Küçük bir oda dizayn ettiğiniz için kullandığınız eşyalarda oldukça minimal ve sade olmalı. Büyük aksesuarlar kullanmak odayı olduğundan çok daha boğuk hale getirebilir ve göze batabilir. Bu nedenle az sayıda minik aksesuarlar kullanmayı tercih edebilirsiniz. Kullandığınız eşyaların renk uyumu da oldukça önemli odanın sadeliğini ve ferahlığını bozmamalısınız. O yüzden odanın genelinde tercih ettiğiniz açık ve parlak renkleri biraz daha farklılaştırarak aksesuarlarda da tercih edebilirsiniz. Uyum içinde dekore ettiğiniz aksesuarlarınız yanında kullanacağınız hoş bir tabloyla odanın estetik bütünlüğünü tamamlayabilirsiniz.

Yatağın Altında Depolama Alanı

Yatak tüm bu dekorasyon sürecinin en önemli noktasıdır. Yatak seçimi yaparken olabildiğince kullanışlı ve estetik bir yatak kullanmalısınız. Yatak başının çok sivri ve büyük olmamasına dikkat etmelisiniz. Mümkünse yuvarlak hatları kullanarak odanın genişliğine katkıda bulunabilirsiniz. Yatakta kullandığınız renkler de yine açık tonlarda olmalı. Böylelikle odanızın ferahlık hissini pekiştirebilirsiniz. Ancak dikkat edilmesi gereken en büyük nokta yatağın alt kısmı. Yatak, odada en çok yerini kaplayan eşyadır. Bu nedenle doğru yatak seçimiyle oldukça kullanışlı hale getirebilirsiniz. Mümkünse olabildiğince yerden yüksek bir yatak seçmelisiniz. Bu sayede yatağın altında dilediğiniz gibi kullanabileceğiniz oldukça büyük ve kullanışlı bir alan oluşturmuş olursunuz. Bu kısma çeşitli eşyalar koyarak depolama alanınızı katlayabilirsiniz. Örneğin tüm eşyalarınızı dolaba sığdırmak yerine mevsimlik olarak düzenleyebilirsiniz ve bu size oldukça rahat bir kullanım sağlayabilir. Kullanmayacağınız eşyalarınızı yatağınız altında bulunan bölmelere koyabilir ve istediğiniz zaman elinizin altında olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca kullandığınız eşyalar odanın genel yapısına uygun olursa hiç beklemediğiniz kadar hoş bir estetik yapı oluşturacaktır.

Raflar

Raflar oldukça estetik ve kullanışlı dekor eşyalarıdır. Odanıza hakim renklere uygun raf seçimleriyle mükemmel bir bütünlük sağlayabilirsiniz. Yatağınız üstünde kullanacağınız raflar sayesinde hem başucu kitaplarınızı rahatça saklayabilirsiniz hem üzerine koyacağınız hoş aksesuarlarla estetik zevkinizi çok daha fazla yansıtabilirsiniz. Alışılmışın dışına çıkmaktan asla çekinmeyin. Komodin kullanmak yerine baş ucunuza koyacağınız raflar hem hoş bir görüntü sağlayacak hem de üstü ve alt kısmını dilediğiniz gibi kullanabileceksiniz. Aynı şekilde ayak ucunuzda kullanacağınız raflar hem estetik bir oturak görevi görürken hem de ekstradan saklama ya da dekor alanı yaratmanıza olanak sağlayacak.

Avize Seçimi

Avize seçimi odanın estetik bütünlüğünü sağlayan en kritik parçalardan biridir. Doğru seçilen bir avize odayı olduğundan kat ve kat güzel gösterecektir. Aynı şekilde yanlış seçilen bir avize de odanın tüm genişlik ve ferahlık hissini alıp götürebilir. Bu nedenle kullanacağınız avize odanın estetik bütünlüğüne katkı sağlayacak şekilde olmalıdır. Avize seçiminde yaratıcılığınızı kullanmaktan çekinmeyin.  Odanın genelinde kullandığınız açık ve parlak renk tonlarına uyum sağlayacak oldukça sade bir avize seçimiyle odanızın ferahlık hissini bozmadan estetik ruhunu koruyabilirsiniz. Ayrıca yatağınızın iki tarafından sarkıtacağınız minimal ve sade avizelerle mükemmel bir görünüm sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda bir odak noktası oluşturmuş olursunuz ve böylelikle odaya ilk kez giren bir kişinin büyüleyici bir güzellikle karşılaşmasını sağlayabilirsiniz.

Yatak odası dekorasyonu ev sahibi için oldukça önemlidir. Çünkü yatak odası tamamen özel bir alandır ve dizaynının da özel olması gerekir. Sizde yatak odanızı dekore ederken kendi zevkinizi yansıtmaktan çekinmeyin. Basmakalıp tasarımlardan ve fikirlerden uzak durun. Kendi özel alanınızı, kendinizi özel hissettirecek şekilde düzenleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir