Yeni Bir Eve Taşınırken Olmazsa Olmaz Eşyalar

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
yeni eve taşınırken olmazsa olmazlar

Yeni bir ev, yeni bir enerji demektir. Belki yeni bir okul, belki hayatınızı birleştireceğiniz o özel kişiyle mutlu bir evlilik, belki de yeni bir iş… Sebebi ne olursa olsun taşınmak çoğu zaman çok da kolay bir süreç değildir. Eğer bütün eşyaları dayalı döşeli bir eve taşınıyorsanız kişisel eşyalarınızı almanız yeterlidir ancak eşyasız bir eve taşınırken bundan daha fazlası gerekir. Örneğin mobilyalar ve beyaz eşyalar gibi ağır nesneleri de taşımalısınız. Kırılacak olan eşyalara dikkat etmeniz ve yeni evinize geldiğinizde onları açıp teker teker yerleştirerek yeni bir düzen oluşturmanız gereklidir. Bu yazıda sizlere taşınırken lazım olabilecek eşyaları derledik. Bunlara ek olarak kendi alışveriş listenizi de oluşturmanızı tavsiye ederiz. Çünkü herkesin ihtiyaçları farklıdır ve genel bir liste ne yazık ki herkesin ihtiyaçlarını aynı düzeyde karşılayamamaktadır. 

yeni eve taşınma
Couple moving into new house

Fener ya da Işıldak

Fener ya da ışıldaklar günlük hayatta da her evin olmazsa olmazlarıdır. Fakat taşınırken daha da fazla önem teşkil ederler. Elektrikler kesilebilir, evde ampul olmayabilir, ampulünüz patlayabilir ve ekstra bir ışık kaynağına ihtiyacınız olabilir. Artık birçoğumuzun telefonlarında fener olsa da bu durum telefonun şarjının daha hızlı bitmesine sebep olur. Bundan dolayı yanınızda mutlaka fener ya da ışıldak gibi bir ışık kaynağı bulundurmanızda fayda var.

Ampul

Taşınacağınız evde muhtemelen bulabileceğiniz bir eşya olsa da her ihtimale karşı yanınızda bulundurmakta yarar var. Evde ampul yoksa ya da var olanlar herhangi bir sebepten dolayı bozulursa yanınızda getirdiğiniz ampuller sizin kurtarıcınız olacak.

Merdiven

Yeni eve taşınmak zahmetli bir süreç ve aklınıza gelmeyen ufak tefek birçok iş çıkacaktır. Avize monte etmek, ampul takmak, dolabın üst raflarına eşyalarınızı yerleştirmek ve oradan eşya almak ya da kornişe perde asmak gibi pek çok iş için taşınabilir bir merdiven işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Alet Çantası

Genellikle unutulan ve akıllara gelince keşke dedirten eşyaların başında gelen tornavida, çekiç, İngiliz anahtarı gibi aletlerin bulunduğu bir alet çantası birçok konuda kurtarıcınız olabilir. Örneğin akan bir musluk tamir edilecekse ya da duvara tablo ya da askılık gibi cisimler monte edilecekse bunları kolaylıkla yapabilmenizi sağlayacaktır.

Çamaşır İpi ve Mandal

Eğer çamaşırlarınızı kurutmak için kullanabileceğiniz bir kurutma makineniz yoksa çamaşır ipinden ve mandallardan çokça yardım alacaksınız. Eğer çamaşır kurutma askınız varsa çamaşır ipine ihtiyacınız olmaz. Fakat bir balkonunuz varsa ve çamaşırlarınızı orada kurutmayı planlıyorsanız bu eşyalar oldukça önemlidir.

İğne, İplik, Makas

İğne, iplik ve makas, yalnızca taşınırken değil, her zaman lazım olabilecek bir ihtiyaçtır. Küçük bir detay olduğu için unutulabilmesi kolaydır ancak en küçük işlerde bile kullanılabilir. Örneğin sökülmüş bir kumaşı dikmek ya da kolileri kesmek gibi.… En iyisi siz bu küçük yardımcınızı hafife almayın ve kendiniz için bir dikiş kutusu hazırlayın.

Kaydırmazlar

Tabak, tencere, bardak gibi mutfak araç gereçlerinin yanı sıra baharatları ya da paketli gıdaları dolaplara yerleştiriyoruz. Mutfak ürünlerinizin altında kaydırmazların olması onların kaymadan durabilmesini sağlıyor. Ayrıca dolaplarınızın içini çok daha kolay temizlemenizi sağlıyor.

Yağ Sıçratmaz

Eğer kızartma yapmayı seviyorsanız ve evinizde bir fritözünüz yoksa kızartmalarınızı tencere ve tavalarda yapacaksınız demektir. Bununla ilgili en çok şikayet edilen nokta da yağın sağa sola sıçramasıdır. Yağ sıçratmaz kızartma yapılırken tavaların ya da tencerelerin üzerine yerleştirilen ve içi görünecek şekilde yarı şeffaf silikon veya çelik malzemeden yapılan bir kapaktır. Yağ sıçratmaz bu gibi problemlerin önüne geçerek hem üzerinize sıçrayan kızgın yağdan sizleri korur hem de etrafa dağılan yağları engelleyerek mutfağınızın temiz kalmasına yardımcı olur.

Nihale

Eğer sıcak tencere ve tavaların masalarınızda bıraktığı izlerden rahatsızsanız, nihale taşınırken yanınızda getirmeniz gereken eşyaların başında gelir. Bu sayede sıcak tava ve tencerelerin zemininizde bıraktığı olumsuz etkilerden korunursunuz. Ayrıca oldukça dekoratif bir eşyaya sahip olursunuz.

Kağıt Havluluk ve Peçetelik

Taşınırken küçük detayları pek düşünmeyiz ve bu oldukça doğaldır. Kağıt havlu ve peçete tutacakları da genellikle unutulan küçük detaylar arasında yer alıyor. Kağıt havlular ve peçeteler günlük hayatımızda en çok kullandığımız ürünlerin başında gelir. Bu ürünlerin daha kolay kullanılabilmesi için üretilmiş olan kağıt havluluk ve peçetelik hayatınıza kolaylık sağlarken aynı zamanda da mutfağınıza şıklık katacaktır.

Paspas

Halı ve kilimler özellikle de bizim toplumumuz için vazgeçilmezler arasındadır. Fakat öncelikli olarak evlerin dışından ziyade içine odaklandığımız için paspas gibi eşyaları kolaylıkla unutulabiliriz. Paspaslar evinize dışarıdan giren tozları tutar. Eve girmeden önce ayakkabınızdaki tozları ve çamurları paspaslara silebilirsiniz. Bu da evinizin temiz kalmasına oldukça yardımcı olacaktır. Üstelik evinizin içindeki samimi ve sıcak enerjiyi rengarenk ve canlı paspaslarla evinizin dışına taşıma imkanı bulabilirsiniz.

Saklama Kutusu, Sepet ve Hurç

Eşyalarınızın düzenli olması sizin için oldukça büyük bir rahatlık olacaktır. Bu sayede aradığınız eşyaları çok daha rahat bir biçimde bulma imkanına sahip olursunuz. Saklama kutuları, sepetler ve hurçlardan alacağınız yardımlarla hem bu düzeni sağlayabilirsiniz hem de onları aksesuar olarak kullanabilirsiniz.

Halı ve Kilimler

Evlerinizde halı ve kilim kullanmak hem kış aylarında yerden soğuk gelmesini önleyerek evinizin daha sıcak kalmasına yardımcı olur hem de ses yalıtımı sağlar.  Aynı zamanda evinizde estetik bir atmosfer oluşturur ve konforu da arttırır.

Fırın Eldiveni

Yeni bir ev için alışveriş yaparken fırın eldiveni almak aklınıza gelmeyebilir. Ancak bir fırınınız varsa oldukça kullanışlı olan fırın eldivenleri, sizi yanmalara karşı koruyarak güvenliğinizi sağlar.

Mobilya Keçesi/Tapası

Ağır eşyaları taşırken evinizin zeminine zarar verebilirsiniz. Yeni parkelerinin zarar görmesini kim ister ki? Mobilya keçesi tam da bu noktada imdadınıza yetişir. Ağır eşyalarınızın ayaklarına yerleştirdiğiniz bu yapışkanlı ürün parkelerinizi yıllarca çizilmeden kullanmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda hareketsiz olan mobilyalarınızın bile yerde bir iz bırakmasını engellemiş olursunuz.  Alışveriş listenize bu ürünü eklemeyi unutmayınız.

Cam Sileceği

Yeni taşınacağınız evde oldukça fazla temizlik işi olacaktır. Hemen her temizlik ürününü alsanız dahi cam silecekleri en çok unutulanların ürünlerden bir tanesidir. Cam silecekleri sayesinde camlarınızı çok daha etkili ve pratik şekilde temizleyebilirsiniz.

Oda Spreyi

Oda spreyleri evinizdeki istenmeyen kokuları engeller. Pratik bir çözümdür ve geride mis gibi kokan bir ev bırakır. Yeni bir ev, yeni bir başlangıç demektir. Bu yeniliği muhteşem bir kokuyla taçlandırabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir