Dubleks Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
dubleks ev dekorasyonu

Geniş ve ferah olmaları sebebiyle alan avantajı sağlayan dubleks evler, dekorasyon konusunda sizlere birden çok seçenek sunar. Ancak bu güzel evleri dekore ederken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var. Mekanın genişliği arttıkça dekore edilmesi de zorlaşır çünkü işin içine daha fazla eşya girer. Ancak küçük dokunuşlarla ortaya muazzam bir görüntü çıkarabilirsiniz. Öncelikle dubleks ev çeşitlerine bir göz atalım:

  • Çatı Dubleksi: Binanın son iki katında yer alan çatı dublekslerinin alt katında banyo, mutfak ve salon yer alır. Üst katında ise yatak odaları ve teras bulunur.
  • Ters Dubleks: Dubleks evin tersi yapıda olan bu daireler, giriş kat ve alt katı kapsar. Genellikle salon ve mutfak, giriş katta yer alır. Yatak odaları ise bahçeye açılan alt katta bulunur.
  • Bahçe Dubleksi: Ters dubleks çeşitleri arasında yer alan bahçe dublekslerinde yatak odaları, mutfak ve banyo giriş katına bulunur. Salon ise alt kattadır ve bahçeye açılır. 
blank

Farklı dubleks çeşitlerinin tamamında dekorasyon, daire içi ve merdiven dekorasyonu olmak üzere iki farklı kategoriye ayrılabilir. Dubleks evleri standart bir apartman dairesinden ayıran merdivenler, bu yaşam alanlarında oldukça fazla alan kaplar. Merdiven dekorasyonunda yapacağınız tercihler evin bütün atmosferi üzerinde belirleyici olabilir. İç mekan dekorasyonu ise tarzınızı ve sizi yansıtır. Rahatınıza uygun şekilde dizayn edilmesi hayatınızı kolaylaştıracaktır. Dubleks ev dekorasyonuna dair dikkat edilmesi gereken püf noktalar bu yazımızda!

Merdiven Dekorasyonu

Merdiven deyip geçmemeli! Ufak tefek dokunuşlarla onları evinizin en karakteristik köşelerinden biri haline getirebilirsiniz. Merdiven dekorasyonlarını iç dekorasyon örnekleriyle birleştirerek kişiliğinize uygun muhteşem bir eve sahip olmak hiç de zor değil!

1- Evinize Canlılık Getiren Resimler

Resimlerle evinize yepyeni bir ruh katabilirsiniz. Merdiveninizin etrafına asacağınız resimler hem yaşam alanınızı kişiselleştirmenize yardımcı olur hem de ortamda adeta şık bir sanat galerisi rüzgarı estirerek size keyifli bir deneyim sunar.

2- Merdivenlerinize Çok Yakışan Halılar

Halıların zeminimize sıcaklık ve estetik kattığı su götürmez bir gerçek. Neden merdivenlerimize de benzer bir dokunuşta bulunmayalım ki? Eğer köşede duran, kullanmadığınız bir halınız varsa, onu merdivenlerinize uygun olacak şekilde keserek müthiş bir görünüm ortaya çıkarabilirsiniz. Kalın halılar çok dikkat çekerek odak noktası haline geleceğinden evin bu alanında ince kilimleri tercih edebilirsiniz. Ancak olası kazaların önüne geçmek adına merdivenlerde kullandığınız kilimleri basamaklara sabitlemenizde ve kayma riskini önlemenizde fayda var.

3- Sade ve Mütevazı Ahşap

Eğer gösterişli bir tarz size uygun değilse, tercihinizi mütevazılıktan yana kullanabilirsiniz. Nasıl mı? Ahşap ögeler, doğanın güzelliklerini evine taşımak isteyenlerin her zaman en büyük dostu! Mesela ahşap tırabzan kullanmak, güvenliğinizi sağlamanın estetik bir çözümü olabilir. Daha yüksek görünen bir tavan istiyorsanız, bunun da bir yolu var! Merdivenin kenarındaki duvarı dikey ve aynı renk olacak şekilde ahşapla kaplamak tavanınızı olduğundan daha yüksek göstermekle kalmayıp evinize daha ferah bir hava katacaktır.

4- Nötr Renklerin Uyumu

Beyaz, kahverengi ve krem rengi gibi nötr renkler merdivenlerinizin evinizle daha uyumlu bir hava yakalamasına yardım eder. Daha çok İskandinav dekorasyonda tercih edilen bu renkler evinize sade ve zarif bir şıklık katacaktır. 

5- Giriş Yolunun Ferahlığı

Merdiveninizin önündeki kalabalık, evde boğucu bir görüntü oluşturabilir. Özellikle koridora açılan merdivenlerin önünün ferah olması için askılık, ufak bir komodin ve belki de uzunlamasına serilmiş bir halı haricindeki eşyaları bu alandan kaldırın. Bu sayede daha sade bir görünüm elde etmiş olursunuz. İlaveten yürürken eşyalara takılma riskini de en aza indirirsiniz.

6- Rengarenk Desenli Duvar Kağıtları

Evinizde daha çarpıcı ve farkınızı ortaya koyan bir dönüşüm mü istiyorsunuz? Daha cesur bir adım atabilir ve hem merdiveninizi hem de onun yanındaki duvarları desenli duvar kağıtlarıyla kaplayabilirsiniz. Eğer evinizin yeterince ferah ve temiz görünmediğini düşünüyorsanız açık renkli desenlerle bezeli bir duvar kağıdı ile merdivenlerinize canlılık getirebilirsiniz.

İç Dekorasyon

Merdivenleri dizayn ettikten sonra sıra iç dekorasyona geldi! Bu konu hakkında yapılan yanlışlardan biri evin alt ve üst katını sanki ayrı birer evmiş gibi düşünmektir. Bir konsept belirlemek ve bunu evin geneline hakim olacak şekilde uygulamak bütünlükçü bir atmosfer sağlayacaktır. O yüzden arkanıza yaslanın, gözlerinizi kapatın ve hayalinizdeki eve giden bir yolculuğa çıkmaya hazırlanın!

1- Farklı Renklerin Uyumu

Açık ve koyu tonları birlikte kullanarak oluşturabileceğiniz kontrast evinize şık bir hava katabilir. Açık renkli duvarın önüne koyu renkli mobilyalar koymak bu zıtlığı yakalamanıza yardım eder. Ayrıca soba, dekoratif sehpa, boş çerçeveler ve çeşitli bitkiler de oldukça hoş bir görüntü elde etmenize katkıda bulunur. 

2- Doğaya Döndüren Pastoral Bir Ambiyans: Rustik

Evinize köy evi görünümü vermek ister misiniz? O zaman rustik dekorasyonu hemen denemelisiniz! Ahşap kullanımında bonkör davranarak evinizde doğal bir ambiyans yakalayabilirsiniz. Ayrıca zemini kaplayan geniş bir halı ve etrafa yerleştireceğiniz bitkiler de evinize pastoral bir esinti getirecek! Eğer sıcak bir köy evinde doğayla iç içeymiş gibi hissedebileceğiniz bir yer hayali kuruyorsanız, bu konsept sizin için doğru bir seçim olacaktır.

3- Trendy Asma Yatak Odası

Daha çağdaş bir tarz yakalamak ve trendleri takip etmek istiyorsanız size şahane bir önerimiz var: asma yatak odası! Her geçen gün daha fazla kişi tarafından tercih edilen asma katlar, şık olmalarının yanı sıra alandan da tasarruf sağlayan modern çözümlerdendir. Eviniz büyük olsa bile, havalı bir asma yatak odasına kim hayır diyebilir ki?

4- Koyu Renklerin Görkemi ve Zarafeti

Kimileri için koyu renk kullanımı cesur bir hamle olarak görülebilir. Ancak ufak dokunuşlarla muhteşem bir dönüşüm sağlamak için birebir olduğunu belirtmek lazım. Bazen sıkıcı ve boğucu olmakla ilişkilendirilen koyu renkler, aslında tam tersine dinamik ve görkemli bir ortam oluşmasını sağlar. Koyu gri ve siyahın gizeminden faydalanarak evinizde sofistike bir ortam oluşturabilirsiniz. İşin püf noktası ise beyaz zemin ve duvar çerçevelerinin birbiriyle aynı renk olmasıdır. 

5- Bölünmüş Minimalist Salon

Dubleks evlerde büyük bir salonu pek çok eşyayla dekore etmek çoğumuzun hayallerini süsleyebilir. Ancak bu kadar eşyaya gerçekten ihtiyacımız olup olmadığını iyi düşünmekte fayda var. Özellikle küçük bir dubleksiniz varsa minimalist bir konsepti tercih edebilirsiniz. Böylece evin her metrekaresini çok daha verimli bir şekilde kullanmış olursunuz. Koltuğun arka tarafına yerleştireceğiniz bir ünitede kitap ve elektronik eşyalar gibi materyalleri saklayabilirsiniz. Ayrıca bu ünitenin arkasına koyacağınız bir yatak sizin uyku alanınız olabilir. Böylece alandan tasarruf sağlarken aynı zamanda evinize oldukça minimalist ve şık bir tarz katabilirsiniz.

6- Evinize Ferahlık ve Doğallık Getiren Bir Ağaç

Eğer tavanınız yeterince yüksekse evin içinde ağaç yetiştirmeyi deneyebilirsiniz. Uygun ışık ve toprakla birlikte yetiştireceğiniz ağaç evinize bir bahçe havası katar. Aynı zamanda da ortamın havasını nemlendirip havanın temizlenmesine katkı sağlar.

Eğer sizin de dekore etmek istediğiniz dubleks bir eviniz varsa bu ince detaylara dikkat ederek şıklığınıza şıklık katabilirsiniz. Yenilikleri denerken oldukça keyif alacaksınız! İstediğiniz tarzları oluşturabileceğiniz keyifli bir ev ve mutlu bir yaşam dileğiyle.…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir